master protection brandwerend afdichten

Meer weten over brandpreventie?

Wilt u meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies en meer uitleg over wat we voor u kunnen betekenen. Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Bedreiging voor de brandwerendheid

Brandcompartimenten bestaan voornamelijk uit brandwerende wanden, plafonds, deuren, glasconstructies en nog belangrijker de brandwerende doorvoeringen. Vaak lopen er technische installaties zoals koperbuizen, metaalleidingen, sanitair en verwarming installaties, luchtkanalen , elektra voorzieningen en datakabels door de compartimenten heen. Welke een bedreiging vormen voor brandveiligheid van het compartimenten. Door deze technische installaties ontstaan ook sparingen en kieren die het verspreiden van brand vergemakkelijken. Hiervoor is een passende brandwerende oplossing nodig om de brandcompartimenten bij brand in tact te houden.

Vlamschermen plaatsen

Wij monteren ook vlamschermen en brandwerende roosters. Vlamschermen worden geplaatst aan weerszijden van een brandwerende wand tegen de dakconstructie om zo brandoverslag te voorkomen. In het geval van geprofileerde daken zorgen we ook voor een brandvertragende cannelurevulling.

Brandwerende roosters

Om de WBDBO te waarborgen bij een sparing die moet dienen als een passieve luchttoevoer (ventilatie), moet deze ook brandwerend zijn. Deze brandwerende roosters komen in verschillende maten voor. Wij leveren en monteren deze.

Optimale brandvertraging

Wij beveiligen uw doorvoeringen en sparingen tegen brand. We beoordelen de brandcompartimenten conform de Europese normen op vlamdichtheid en temperatuurstijging. Onze medewerkers zijn ervaren experts en gecertificeerd. Na uitvoering van ons werk voldoet uw pand volledig aan de gestelde eisen conform bouwbesluit 2012.

Ontdek meer
Master Protection

Brandmanchet zorgt voor brandwerende afdichting

Een brandmanchet is bedoeld om de kunststof leidingen brandwerend af te dichten en om verspreiding van brand te voorkomen. Het verhoogt daarmee de brandveiligheid van een gebouw.

Hoe werkt een brandmanchet?

Vaak slaat brand van de ene ruimte over in een andere ruimte door het ontbreken van passieve brandveiligheid . Een buis of leiding is hiervan meestal de oorzaak. Wij vertragen de branddoorslag naar een volgend compartiment door het plaatsen van o.a brandmanchetten. De brandmanchet zet uit bij verhitting, waardoor de afdichting snel wordt gerealiseerd. De brandmanchet die onder andere bestaat uit grafiet monteren we rondom de kunststof buizen. Het moment dat er een brand ontstaat, krijgt de brandmanchet tot wel 18 maal zijn oorspronkelijke volume. Hierdoor wordt de kunststof buis als het ware gewurgd. Zo sluit een brandmanchet de toegangspoort voor vlammen en giftige gassen af en vertraagt de verspreiding van brand in een gebouw.

Veilig gebouw, veilig gevoel

Het brandwerend maken van een luchtkanaal, vertraagt het doorslaan van de brand naar andere compartimenten. Een luchtkanaal is de ideale aanvoerder van zuurstof in het geval van brand. Door het brandwerend maken van doorvoeringen en – specifieker – het bekleden van luchtinstallaties vergroot de brandwerendheid en veiligheid in een gebouw. Dat geeft een veilig gevoel.

Hoe werkt dat?

Als een luchtkanaal door een brandcompartiment loopt, plaatsen wij een brandklep om een eventuele branddoorslag te weren. De sparing rondom de brandklep werken we rook en vlamdicht af. Als de brandklep niet ter plaatse van de doorvoer kan worden aangebracht, is het noodzakelijk de luchtkanaal vanaf wand/plafond tot aan de brandklep brandwerend te bekleden. Dat kan bijvoorbeeld met steenwolschotten. Ook is het mogelijk om dit af te timmeren met geteste brandwerende platen type L-500 van PROMATECT®.