master protection brandwerende bekleding

Meer weten?

Wilt u meer weten over Brandwerende staal bekleding of coating? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies en meer uitleg over wat we voor u kunnen betekenen. Vul het formulier hiernaast in en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Neem contact op

Staal smelt: brandwerend bekleden of coaten dus...

Voor gebouwen met een stalen constructie is het brandwerend bekleden of coaten van het staal van cruciaal belang. Staal kan smelten, instortingsgevaar ligt dan op de loer. Dan wilt u geen risico’s nemen. Eén van onze disciplines is het brandveiliger maken van uw gebouw door staalconstructies brandwerend te betimmeren of te coaten.

Staal brandwerend bekleden of coaten?

Methode 1
Het toepassen van brandwerende platen (bijvoorbeeld PROMATECT® of GLASROC). De staalconstructie wordt dan rondom brandwerend afgetimmerd, waardoor de staalconstructie minder snel door hitte wordt aangestraald. Dit heeft als gevolg dat de staalconstructie het gewenste tijdbestek van brandwerende bescherming 30/60/90/120 minuten haalt. Getest volgens de Europese Normen.

Methode 2*
Brandwerende coating aanbrengen* Deze coating wordt bij brand 100 maal zo dik, waardoor het onderliggende staalwerk wordt beschermd en de temperatuuropbouw vertraagt. Het voordeel van brandwerende coating is dat we deze in iedere gewenste kleur kunnen aanbrengen en dat verdere afwerking niet nodig is.

* Voor de toepassing in gesloten gebouwen gebruiken wij uitsluitend oplosmiddelvrije coating, en voor buitentoepassingen eventueel oplosmiddelhoudende coatingen.