Nieuws

Het laatste nieuws over Master Protection, projecten of brandpreventie je vindt het allemaal hier. Master Protection en de brandpreventie branche is continue volop in ontwikkeling lees hier het laatste nieuws.

Panelenprotocol

Panelenprotocol

15 juni 2023

Bij branden met zonnepanelen worden gevaarlijk resten verspreid. Er ontbreekt een specifieke aanpak voor het opruimen hiervan. Momenteel wordt er onderzoek gedaan naar een panelenprotocol

Wij gaan verhuizen

Omgevingswet definitief

30 maart 2023

Omgevingswet definitief per 1 januari 2024. De Eerste Kamer heeft op 14 maart ingestemd met het Conceptbesluit voor de inwerkingtreding van de Omgevingswet, waarmee de wet op 1 januari 2024 van kracht zal zijn.

Wij gaan verhuizen

Wij gaan verhuizen

20 maart 2023

Op 24 maart verhuizen wij naar Venkelbaan 2 in Capelle aan den IJssel. Op deze nieuwe locatie kunnen we verder groeien en u nog beter van dienst zijn. Vanwege de verhuizing is ons kantoor gesloten van donderdag 23 maart 14 uur tot en met maandag 27 maart.

Meer woningbranden in 2022

Meer woningbranden in 2022

9 maart 2023

Uit een onderzoek van Independer op basis van data van het Geïntegreerd Meldkamer Systeem (GMS) van de brandweer blijkt dat er in 2022 in Nederland 7.700 woningbranden waren. Met name in Friesland was er een forse stijging van een derde. Het aantal woningbranden steeg landelijk met zo'n 10% in vergelijking met het voorgaande jaar.

Gewijzigde eisen voor deuren

Gewijzigde eisen voor deuren

15 februari 2023

Voor deuren die regelmatig worden geopend in EBV’s gaat de brandklasse-eis van B naar D. De nieuwe eis sluit beter aan bij de praktijk en ligt meer in lijn met het niveau dat ook in andere landen van toepassing is. GND heeft een whitepaper gepubliceerd met een toelichting waarom de eisen zijn aangepast en wat de wijzigingen inhouden. Bekijk de whitepaper hier.

Omgevingswet weer uitgesteld

Omgevingswet weer uitgesteld

1 februari 2023

De invoering van de Omgevingswet wordt weer met een half jaar uitgesteld. Minister Hugo de Jonge (Ruimtelijke Ordening) meldt aan de Tweede Kamer dat de wet 1 januari 2024 moet ingaan.

Masterbox

Onze Masterbox al gezien?

23 november 2022

De MasterBox zetten we in als opslagplaats bij woongebouwen.

Streep door bouwvrijstelling

Streep door bouwvrijstelling

3 november 2022

De Raad van State heeft een belangrijke pijler van het stikstofbeleid van de overheid onderuitgehaald. Het college heeft geoordeeld dat de stikstof die bij de bouw van projecten vrijkomt niet buiten beschouwing kan worden gelaten. Daarmee gaat er een streep door de zogeheten bouwvrijstelling.

Welkom Ferry Molenaar

Welkom Ferry Molenaar

5 oktober 2022

Per 1 oktober 2022 is Ferry in dienst bij Master Protection b.v. en gaat voornamelijk projecten begeleiden die betrekking hebben op brandwerende staalbescherming.

Alternatieve verwarmingstrucs

Alternatieve verwarmingstrucs

28 september 2022

De hout- of petroleumkachel van zolder halen om de energiekosten te drukken is niet zonder gevaar. Koolmonoxidevergiftiging en brandgevaar liggen op de loer als de deze niet op de juiste worden gebruikt.

Bedankbrief Burgermeester Den Haag

Bedankbrief Den Haag

8 september 2022

Naar aanleiding van onze inzet in de opvanglocatie voor Oekraïense kinderen in Den Haag, hebben we een bedankbrief ontvangen van de Burgermeester van Den Haag.

Rookmelders verplicht vanaf 1 juli 2022

Een op de zes Nederlanders heeft nog geen rookmelder

9 juni 2022

Tot nu toe heeft 17 procent van de Nederlanders geen rookmelder in huis, blijkt uit de WoonMonitor van verzekeraar Interpolis. Terwijl dit verplicht is vanaf 1 juli 2022 voor bestaande woningen. Reden hiervoor is dat mensen er gewoon niet aan denken.

Brandgevaar Batterijen

Brandgevaar Batterijen

12 mei 2022

Wekelijks ontstaan er gemiddeld vier branden doordat een apparaat met batterij of accu in een vuilnisbak, container of papierbag gegooid wordt en explodeert.

Automatische blusinstallatie parkeergarage

Automatische blusinstallatie parkeergarage

2 maart 2022

Bij nieuw te bouwen parkeergarages onder gebouwen waarin wordt geslapen moet verplicht een automatische blusinstallatie worden toegepast. Dit staat in het ontwerpbesluit tot wijziging van het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl).

Nieuwe editie 2022

Nieuwe editie 2022

17 december 2021

Brandweer Nederland, Vereniging Bouw en Woningtoezicht Nederland en BBN hebben de nieuwe editie van de Essentiële Controlepunten Brandveiligheid gepubliceerd Bekijk het hier.

Norm over rookmelders herzien

Norm over rookmelders herzien

21 oktober 2021

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving gaat ook voor bestaande bouw gelden. Meer informatie.

Brandgevaar Zonnepanelen

Brandgevaar Zonnepanelen

15 september 2021

Moeten we ons zorgen maken over de zonnepanelen? Steeds vaker hoor je dat brand is ontstaan door zonnepanelen. Laat de zonnepanelen regelmatig controleren, plaats brandmelders en laat een inspectie uitvoeren.

APK Brandmeldinstallatie

APK Brandmeldinstallatie

21 juli 2021

Niet alleen je auto heeft een APK nodig. De meeste gebouweigenaren weten dat een brandmeldinstallatie verplicht is. Maar hoe deze eruit dient te zien en aan welke eisen het moet voldoen, daarvan hebben ze meestal geen idee.

Master Protection Wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 per 1 juli 2021

wijzigingen Bouwbesluit 2012

2 juni 2021

De Rijksoverheid heeft eerder aangekondigd dat er in de komende tijd diverse wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 en de opvolger, het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), te verwachten zijn. De eerste wijzigingen gaan in per 1 juli 2021. Lees hier om welke wijzigingen dit gaat.

Bouwvak? Wij werken gewoon door!

Stallen zijn tikkende tijdbommen

27 april 2021

Jaarlijks zijn er gemiddeld 17 grote stalbranden waarbij dieren massaal de dood vinden, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Er is te weinig aandacht voor de brandveiligheid in de steeds groter wordende stallen.

Bouwvak? Wij werken gewoon door!

Wij werken gewoon door!

22 juli 2020

Bouwvak? Wij werken gewoon door! Van week 30 tot en met week 34 wisselen de verschillende regio’s de bouwvak af. Tijdens deze hele periode van de bouwvak zijn wij gewoon geopend en tijdens onze reguliere openingstijden bereikbaar.

Master Protection Brandpreventie onderzoek

Brandpreventie onderzoek

8 juli 2020

Hoe vaak rukt de brandweer uit? Op welke dag komen de meeste incidenten voor? Mede door de toename van slimme brandpreventiemaatregelen loopt het aantal brandslachtoffers steeds verder terug. Beslist.nl heeft de belangrijkste brandpreventie cijfers op een rij gezet.

Master Protection Essentiele bouwkundige controlepunten van BBN versie 2020

Checklist: is uw gebouw brandveilig?

24 juni 2020

Of u nu een klein of groot gebouw heeft, een brand is wel de meest ingrijpende calamiteit die kan ontstaan in uw gebouw. Dit wilt u ten allen tijde natuurlijk proberen te voorkomen. In dit artikel hebben we het over de grootste brandrisico’s en hoe deze verkleind kunnen worden. Lees hier het volledige artikel.

Master Protection Essentiele bouwkundige controlepunten van BBN versie 2020

Editie 2020 is gelanceerd

8 juni 2020

Brandweer Nederland, Vereniging Bouw- en Woningtoezicht en BBN Brandveilig Bouwen Nederland hebben samen deze editie van ‘Essentiële Bouwkundige Controlepunten‘ tot stand gebracht. Sinds de eerste editie in 2005 vindt er jaarlijks een update plaats. Bekijk het hier

Master Protection VCA

VCA GECERTIFICEERD

13 mei 2020

Voor de komende drie jaar zijn wij weer VCA gecertificeerd en voldoen wij aan alle strenge veiligheidsvoorschriften. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

Jack gaat ons team van Master Protection versterken

Jack onze nieuwe collega

1 april 2020

Jack gaat ons team van Master Protection versterken. Met zijn ervaring (>25 jaar bouwkundige brandpreventie) en aanstekelijk enthousiasme is hij een welkome aanwinst. Iedereen kan bij hem terecht, hij komt graag langs en is nooit verlegen voor een praatje of advies

Rookmelders in alle woningen worden verplicht per 1 juli 2020

Bent u al voorbereid?

4 maart 2020

Rookmelders in alle woningen worden verplicht per 1 juli 2020. Sind 2003 geldt deze verplichting al voor nieuwbouwhuizen, maar dit wordt dus uitgebreid. Bent u hier al op voorbereid? En is uw pand ook bouwkundig bestand tegen brand?

Na een cursus van Hilti zijn we weer helemaal up to date

Training van Hilti

13 maart 2020

We hebben een cursus van Hilti gehad en hebben weer heel wat bijgeleerd. Er veranderd geregeld wat in de brandpreventie en natuurlijk willen wij up to date blijven. Na een cursus van Hilti zijn we weer helemaal up to date.

Coronavirus

Coronavirus (COVID-19)

19 maart 2020

Vanwege de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus werken wij op advies van het RIVM zoveel mogelijk vanuit huis. Wij zijn voorlopig gewoon open en bereikbaar.