Nieuws

Het laatste nieuws over Master Protection, projecten of brandpreventie je vindt het allemaal hier. Master Protection en de brandpreventie branche is continue volop in ontwikkeling lees hier het laatste nieuws.

Brandgevaar Zonnepanelen

Brandgevaar Zonnepanelen

15 september 2021

Moeten we ons zorgen maken over de zonnepanelen? Steeds vaker hoor je dat brand is ontstaan door zonnepanelen. Laat de zonnepanelen regelmatig controleren, plaats brandmelders en laat een inspectie uitvoeren.

APK Brandmeldinstallatie

APK Brandmeldinstallatie

21 juli 2021

Niet alleen je auto heeft een APK nodig. De meeste gebouweigenaren weten dat een brandmeldinstallatie verplicht is. Maar hoe deze eruit dient te zien en aan welke eisen het moet voldoen, daarvan hebben ze meestal geen idee.

Master Protection Wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 per 1 juli 2021

wijzigingen Bouwbesluit 2012

2 juni 2021

De Rijksoverheid heeft eerder aangekondigd dat er in de komende tijd diverse wijzigingen in het Bouwbesluit 2012 en de opvolger, het Besluit bouwwerken leefomgeving (Bbl), te verwachten zijn. De eerste wijzigingen gaan in per 1 juli 2021. Lees hier om welke wijzigingen dit gaat.

Bouwvak? Wij werken gewoon door!

Stallen zijn tikkende tijdbommen

27 april 2021

Jaarlijks zijn er gemiddeld 17 grote stalbranden waarbij dieren massaal de dood vinden, concludeert de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Er is te weinig aandacht voor de brandveiligheid in de steeds groter wordende stallen.

Bouwvak? Wij werken gewoon door!

Wij werken gewoon door!

22 juli 2020

Bouwvak? Wij werken gewoon door! Van week 30 tot en met week 34 wisselen de verschillende regio’s de bouwvak af. Tijdens deze hele periode van de bouwvak zijn wij gewoon geopend en tijdens onze reguliere openingstijden bereikbaar.

Master Protection Brandpreventie onderzoek

Brandpreventie onderzoek

8 juli 2020

Hoe vaak rukt de brandweer uit? Op welke dag komen de meeste incidenten voor? Mede door de toename van slimme brandpreventiemaatregelen loopt het aantal brandslachtoffers steeds verder terug. Beslist.nl heeft de belangrijkste brandpreventie cijfers op een rij gezet.

Master Protection Essentiele bouwkundige controlepunten van BBN versie 2020

Checklist: is uw gebouw brandveilig?

24 juni 2020

Of u nu een klein of groot gebouw heeft, een brand is wel de meest ingrijpende calamiteit die kan ontstaan in uw gebouw. Dit wilt u ten allen tijde natuurlijk proberen te voorkomen. In dit artikel hebben we het over de grootste brandrisico’s en hoe deze verkleind kunnen worden. Lees hier het volledige artikel.

Master Protection Essentiele bouwkundige controlepunten van BBN versie 2020

Editie 2020 is gelanceerd

8 juni 2020

Brandweer Nederland, Vereniging Bouw- en Woningtoezicht en BBN Brandveilig Bouwen Nederland hebben samen deze editie van ‘Essentiële Bouwkundige Controlepunten‘ tot stand gebracht. Sinds de eerste editie in 2005 vindt er jaarlijks een update plaats. Bekijk het hier

Master Protection VCA

VCA GECERTIFICEERD

13 mei 2020

Voor de komende drie jaar zijn wij weer VCA gecertificeerd en voldoen wij aan alle strenge veiligheidsvoorschriften. VCA staat voor Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers en is bedoeld om bedrijven veiliger te laten werken en het aantal ongevallen te verminderen.

Jack gaat ons team van Master Protection versterken

Jack onze nieuwe collega

1 april 2020

Jack gaat ons team van Master Protection versterken. Met zijn ervaring (>25 jaar bouwkundige brandpreventie) en aanstekelijk enthousiasme is hij een welkome aanwinst. Iedereen kan bij hem terecht, hij komt graag langs en is nooit verlegen voor een praatje of advies

Rookmelders in alle woningen worden verplicht per 1 juli 2020

Bent u al voorbereid?

4 maart 2020

Rookmelders in alle woningen worden verplicht per 1 juli 2020. Sind 2003 geldt deze verplichting al voor nieuwbouwhuizen, maar dit wordt dus uitgebreid. Bent u hier al op voorbereid? En is uw pand ook bouwkundig bestand tegen brand?

Na een cursus van Hilti zijn we weer helemaal up to date

Training van Hilti

13 maart 2020

We hebben een cursus van Hilti gehad en hebben weer heel wat bijgeleerd. Er veranderd geregeld wat in de brandpreventie en natuurlijk willen wij up to date blijven. Na een cursus van Hilti zijn we weer helemaal up to date.

Coronavirus

Coronavirus (COVID-19)

19 maart 2020

Vanwege de laatste ontwikkelingen rondom het coronavirus werken wij op advies van het RIVM zoveel mogelijk vanuit huis. Wij zijn voorlopig gewoon open en bereikbaar.